#seed#chiaseed#flaxseed#sunflowerseed#pumpkinseed#seedcracker#almond#hazelnut#fitgram#eathealthy#eatclean#foodporn#vscofood#saglikliyasam#sagliklibeslenme#sagliklitarifler
Bu hafta blogda yazmaya pek fırsat bulamadım, arayı açtık sanırım. Ama bu arada boş durmadım, denemelerime devam ettim.
Aslında bu tarifi de dün paylaşacaktım, aranızda pazar kahvaltısı için denemek isteyen olabilir diye. Ama bugün pazar kahvaltısında afiyetle yedikten sonra sizlerle paylaşıyorum.
Hafta içi de kolaylıkla yapabileceğiniz bir tariftir. Uzun zamandır denemek istiyordum fakat bazen malzemelerim eksikti bazen de fırsat bulamadım. Sonunda dün gece denedim ve bol bol yapacağım bir lezzet ortaya çıktı.
Tarifin pek çok versiyonunu internette bulabilirsiniz. Çok özgün bir tarif değil ama canınız atıştırmalık istediğinde pişmanlık duymadan yiyebileceğiniz bir tat.
Malzemeler;
100 gr ayçekirdeği içi (Bimde soyulmuşu var :) )
1/2 su bardağı kabak çekirdeği
3 yk keten tohumu (toz olması önerimdir, bağlayıcılığı sağlıyor)
2 yk chia tohumu
1/2 su bardağı badem
1 avuç fındık
1/2 su bardağı su
1/2 çk tuz
Yapılışı;
Öncelikle bademleri ve fındıkları rondodan geçirerek un haline getirin ve bir kaba alın. Ardından içine ayçekirdeği içi, kabak çekirdeği, keten tohumu, chia tohumu ve tuzu ekleyin.Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Son olarak 1/2 su bardağı suyunuzu ekleyin ve ıslak bir tahta kaşık ile cıvık olmayan hamurumsu bir kıvam elde edinceye kadar malzemeleri karıştırın.
İşte hazır. Fırın tepsisi içine yağlı kağıdınızı serin ve ister uzun uzun, isterseniz kare kare olacak şekilde küçük kraker parçalarınızı yerleştirin.150-160 derece fırında yaklaşık 40-50 dk arası pişirin.
Pişirme süresi fırına bağlı olarak değişecektir bu sebeple arada bir kontrol etmeyi unutmayın.
Biz kahvaltıda afiyetle yedik. Fotoğrafta gördüğünüz muzlu kakaolu kek tarifi de yakında blogda :)
Afiyet olsun!
Atıştırmalık Tohum Kraker Tarifi
Bu hafta blogda yazmaya pek fırsat bulamadım, arayı açtık sanırım. Ama bu arada boş durmadım, denemelerime devam ettim.
Aslında bu tarifi de dün paylaşacaktım, aranızda pazar kahvaltısı için denemek isteyen olabilir diye. Ama bugün pazar kahvaltısında afiyetle yedikten sonra sizlerle paylaşıyorum.
Hafta içi de kolaylıkla yapabileceğiniz bir tariftir. Uzun zamandır denemek istiyordum fakat bazen malzemelerim eksikti bazen de fırsat bulamadım. Sonunda dün gece denedim ve bol bol yapacağım bir lezzet ortaya çıktı.
Tarifin pek çok versiyonunu internette bulabilirsiniz. Çok özgün bir tarif değil ama canınız atıştırmalık istediğinde pişmanlık duymadan yiyebileceğiniz bir tat.
Malzemeler;
100 gr ayçekirdeği içi (Bimde soyulmuşu var :) )
1/2 su bardağı kabak çekirdeği
3 yk keten tohumu (toz olması önerimdir, bağlayıcılığı sağlıyor)
2 yk chia tohumu
1/2 su bardağı badem
1 avuç fındık
1/2 su bardağı su
1/2 çk tuz
Yapılışı;
Öncelikle bademleri ve fındıkları rondodan geçirerek un haline getirin ve bir kaba alın. Ardından içine ayçekirdeği içi, kabak çekirdeği, keten tohumu, chia tohumu ve tuzu ekleyin.Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Son olarak 1/2 su bardağı suyunuzu ekleyin ve ıslak bir tahta kaşık ile cıvık olmayan hamurumsu bir kıvam elde edinceye kadar malzemeleri karıştırın.
İşte hazır. Fırın tepsisi içine yağlı kağıdınızı serin ve ister uzun uzun, isterseniz kare kare olacak şekilde küçük kraker parçalarınızı yerleştirin.150-160 derece fırında yaklaşık 40-50 dk arası pişirin.
Pişirme süresi fırına bağlı olarak değişecektir bu sebeple arada bir kontrol etmeyi unutmayın.
Biz kahvaltıda afiyetle yedik. Fotoğrafta gördüğünüz muzlu kakaolu kek tarifi de yakında blogda :)
Afiyet olsun!
0 yorum: