#foodporn#healthyfood#diyet#eatclean#food#vscofood#fit#vsco#eathealthy#motivation#Set'intarifi#saglikliyasam#sagliklibeslenme#diyettarifler#lowcarb#sagliklitarifler#eatclean#temizbeslenme#bademunu
Unsuz yağsız mayasız sağlıklı poğaça tarifi
Yeni bir tarifle
herkese merhaba,
Bugün sizlerle son
zamanlarda müptelası olduğum, neredeyse hergün yaptığım bir tarifi paylaşmak
istiyorum.
Hatta bazı günler hafta içi sabah kahvaltısı
için bile yapıyorum. Aslında uykuyu çok severim ve hafta içi sabahları
uyuyacağım her dakika uyku benim için kardır düşüncesindeyim. Ama tarif o kadar
pratik ve lezzetli ki beni sabah uykumdan uyandırabiliyor.
İşte karşınızda unuz,
mayasız, yağsız sağlıklı poğaça.
Malzemeler;
1,5 su bardağı yulaf
ezmesi
20 gr yulaf kepeği
125 gr kaşar peyniri
/ lor peyniri ya da dil peyniri tercih sizin
1 yumurta
3/4 su bardağı süt
Bol dereotu
Bir tutam kekik, bir tutam tuz, bir tutam çekirdek
içi
1 yk çörek otu, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 2 tatlı kaşığı
kabartma tozu
Tarif;
Öncelikle 1 buçuk su
bardağı yulaf ezmesini un kıvamına gelinceye kadar rondodan geçiriyoruz. İçine 20 gr yulaf
kepeğini ve rondodan geçirilmiş peynirimizi ekliyoruz. Bu arada peynir
seçimi sizin damak tadınıza kalmış. Eğer peyniriniz lor peyniri ise elbette
rondodan geçirmenize gerek yok, elinizde ufalayarak karışımın içine
dökebilirsiniz. Peyniriniz dil peyniri, kaşar peyniri ya da tulum peyniri gibi
katı bir peynir ise rondodan geçirerek karışıma eklemeniz daha iyi olacaktır.
Ben bu yazdığım
peynirlerin tümünü denedim ve tüm denemelerimi başarılı buldum.
Tarife dönersek;3/4 su bardağı sütü ve ayrı bir kapta çırptığınız 1 adet yumurtayı karışıma
ekleyin. Son olarak 2 tatlı kaşığı kabartma tozunu ilave edin ve bir kaşık
yardımı ile tüm eklediklerinizi karıştırın.
İşte artık içine
minik tohumlarınızı ve baharatlarınızı koyma vakti. Ben içine; bol dereotu, bir
tutam kekik, 1 tutam tuz, 1 tutam çekirdek içi, 1 yk çörek otu, 2 tatlı kaşığı keten
tohumu ekledim.
Dereotunu atlamamanızı öneririm çünkü çok güzel lezzet veriyor
ve baskın tat dereotundan geliyor. Adeta anne poğaçası gibi oluyor tadı. Özellikle fırından
yeni çıkmış, sıcak haline bayılacaksınız.
Tohumlarınızı da
eklediyseniz artık poğaçaları yağlı kağıt üzerine dizin ve önceden ısıtılmış
160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk arası pişirin.
Büyük toplar
yapmanızı öneririm. Eğer büyük toplar yaparsanız birkaç adet poğaçanız
olacaktır. Tarifte paylaştığım ölçüden çok fazla poğaça çıkmıyor malesef. Daha
çok olmasını isterseniz ölçüyü arttırmalısınız.
Bu tarifte tek
hoşuma gitmeyen şey, poğaçalar soğuduğunda biraz sertleşiyor. Hatta yulaf
ezmesini un olarak kullandığınız tüm tariflerde bu sorunu yaşayabilirsiniz.
Bunun alternatifi de var tabiiki. Ne mi? Badem unu.
Bu lezzeti ilk
denediğimde badem unu kullanmıştım. Aslında badem unumu evde kendim yapmıştım
ve poğaçam daha yumuşak, puf puf olmuştu. Ama badem unu hem daha pahalı hem de
herkesin evinde bulunabilecek bir malzeme değil. Tabi satınalacak yer bulması
da zor olabiliyor bazen. Bu sebeple ben yulaf ezmesini rondodan geçirerek
kullanıyorum. Badem unu kullanmak istediğim zamanlarda da evde kendim
yapıyorum. Badem unu nasıl yapılır başka bir yazımda anlatacağım. Oldukça kolay.
Haydi fırındaki poğaçaları
çıkarıp afiyetle yiyin!
Kalorisi nasıl ki?
YanıtlaSilKalorisi nasıl ki?
YanıtlaSil