#foodporn#healthyfood#diyet#eatclean#food#vscofood#fit#vsco#eathealthy#motivation#Set'intarifi#saglikliyasam#sagliklibeslenme#diyettarifler#lowcarb#sagliklitarifler#eatclean#temizbeslenme#bademunu

Unsuz yağsız mayasız sağlıklı poğaça tarifi

10:55 Unknown 2 Comments



Yeni bir tarifle herkese merhaba,

Bugün sizlerle son zamanlarda müptelası olduğum, neredeyse hergün yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum.

Hatta bazı günler hafta içi sabah kahvaltısı için bile yapıyorum. Aslında uykuyu çok severim ve hafta içi sabahları uyuyacağım her dakika uyku benim için kardır düşüncesindeyim. Ama tarif o kadar pratik ve lezzetli ki beni sabah uykumdan uyandırabiliyor.

İşte karşınızda unuz, mayasız, yağsız sağlıklı poğaça.

Malzemeler;

1,5 su bardağı yulaf ezmesi

20 gr yulaf kepeği

125 gr kaşar peyniri / lor peyniri ya da dil peyniri tercih sizin

1 yumurta

3/4 su bardağı süt

Bol dereotu

Bir tutam kekik, bir tutam tuz, bir tutam çekirdek içi

1 yk çörek otu, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Tarif;

Öncelikle 1 buçuk su bardağı yulaf ezmesini un kıvamına gelinceye kadar rondodan geçiriyoruz. İçine 20 gr yulaf kepeğini ve rondodan geçirilmiş peynirimizi ekliyoruz. Bu arada peynir seçimi sizin damak tadınıza kalmış. Eğer peyniriniz lor peyniri ise elbette rondodan geçirmenize gerek yok, elinizde ufalayarak karışımın içine dökebilirsiniz. Peyniriniz dil peyniri, kaşar peyniri ya da tulum peyniri gibi katı bir peynir ise rondodan geçirerek karışıma eklemeniz daha iyi olacaktır.

Ben bu yazdığım peynirlerin tümünü denedim ve tüm denemelerimi başarılı buldum.

Tarife dönersek;3/4 su bardağı sütü ve ayrı bir kapta çırptığınız 1 adet yumurtayı karışıma ekleyin. Son olarak 2 tatlı kaşığı kabartma tozunu ilave edin ve bir kaşık yardımı ile tüm eklediklerinizi karıştırın.

İşte artık içine minik tohumlarınızı ve baharatlarınızı koyma vakti. Ben içine; bol dereotu, bir tutam kekik, 1 tutam tuz, 1 tutam çekirdek içi, 1 yk çörek otu, 2 tatlı kaşığı keten tohumu ekledim.

Dereotunu atlamamanızı öneririm çünkü çok güzel lezzet veriyor ve baskın tat dereotundan geliyor. Adeta anne poğaçası gibi oluyor tadı. Özellikle fırından yeni çıkmış, sıcak haline bayılacaksınız. 

Tohumlarınızı da eklediyseniz artık poğaçaları yağlı kağıt üzerine dizin ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk arası pişirin.

Büyük toplar yapmanızı öneririm. Eğer büyük toplar yaparsanız birkaç adet poğaçanız olacaktır. Tarifte paylaştığım ölçüden çok fazla poğaça çıkmıyor malesef. Daha çok olmasını isterseniz ölçüyü arttırmalısınız.

Bu tarifte tek hoşuma gitmeyen şey, poğaçalar soğuduğunda biraz sertleşiyor. Hatta yulaf ezmesini un olarak kullandığınız tüm tariflerde bu sorunu yaşayabilirsiniz. Bunun alternatifi de var tabiiki. Ne mi? Badem unu.

Bu lezzeti ilk denediğimde badem unu kullanmıştım. Aslında badem unumu evde kendim yapmıştım ve poğaçam daha yumuşak, puf puf olmuştu. Ama badem unu hem daha pahalı hem de herkesin evinde bulunabilecek bir malzeme değil. Tabi satınalacak yer bulması da zor olabiliyor bazen. Bu sebeple ben yulaf ezmesini rondodan geçirerek kullanıyorum. Badem unu kullanmak istediğim zamanlarda da evde kendim yapıyorum. Badem unu nasıl yapılır başka bir yazımda anlatacağım. Oldukça kolay.

Haydi fırındaki poğaçaları çıkarıp afiyetle yiyin!



You Might Also Like

2 yorum: