#foodporn#healthyfoods#desert#strawberry#cleaneating#eatclean #food#vscofood#vsco#eathealthy#strawberrycreamcake#hazelnut#kakao
Bugün paylaşacağım tarif " cheat day " dediğimiz o kaçamak günlerinde yiyebileceğiniz nispeten daha sağlıklı bir tariftir.
Benim fikrim; yediğimiz pastaların yerini alabilecek bir tat.
Hemen malzemelere gelelim;
4 yumurta
4,5 çorba kaşığı bal
½ su bardağı krem peynir
8 çorba kaşığı toz Hindistan cevizi
6 çorba kaşığı toz fındık
2 çorba kaşığı toz kaju
1 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı toz kakao
1 çay kaşığı vanilya özütü
İç ve üstündeki krema için
1 su bardağı krem peynir
½ su bardağı süt
2 çorba kaşığı bal
Yarım muz
Bir avuç çilek
1 çay kaşığı vanilya özütü
İçi için
Kekin üstünü kaplayacak miktarda çilek
Yapılışı:
Öncelikle; yumurta ve balı iyice çırpın. Yumurtalar beyaz renge yaklaşana dek çırpabilirsiniz (birkaç dakika).
Karışıma ½ su bardağı krem peyniri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Ardından; hindistan cevizi, toz haline getirilmiş fındık ve kajuyu, karbonat, limon suyu, kakao,
tuz ve vanilya özütünü ekleyin ve ıslak bir tahta kaşık ile iyice karıştırın.
Önceden yağladığınız ufak bir borcama dökün ve 150 C ‘de önceden ısıtılmış fırında 1 saat
15 dk pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin.
Krema malzemelerini pürüzsüz hale gelene dek çırpın ve işte kremanız hazır.
Soğuyan kekinizi dikkatlice ortadan ikiye bölün.
Üzerini küçük parçalar haline getirdiğiniz çileklerinizi yerleştirin ve çileklerin üzerini soğuk süt ile hafifçe ıslatın.
Ardından hazıladığınız kremayı dökün ve yayın. Kekin diğer yarısını kapatın ve kalan kremayı da dökün.
Ben üzerine crannbery serptim. Siz de dilediğiniz meyveyi kullanarak süsleyebilirsiniz.
Küçük bir not; pastanızın üzerine bir miktar sütte eritilmiş damla bitter çikolata da dökebilirsiniz. Tabi bunu yaparsanız şeker oranını bir hayli yükseltmiş olursunuz.
Tercih sizin, ben bir dilimimde çikolatalısını da denedim ve muhteşem oldu.
Afiyet olsun.
Çilekli Kremalı Pasta
Bugün paylaşacağım tarif " cheat day " dediğimiz o kaçamak günlerinde yiyebileceğiniz nispeten daha sağlıklı bir tariftir.
Benim fikrim; yediğimiz pastaların yerini alabilecek bir tat.
Hemen malzemelere gelelim;
4 yumurta
4,5 çorba kaşığı bal
½ su bardağı krem peynir
8 çorba kaşığı toz Hindistan cevizi
6 çorba kaşığı toz fındık
2 çorba kaşığı toz kaju
1 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı toz kakao
1 çay kaşığı vanilya özütü
İç ve üstündeki krema için
1 su bardağı krem peynir
½ su bardağı süt
2 çorba kaşığı bal
Yarım muz
Bir avuç çilek
1 çay kaşığı vanilya özütü
İçi için
Kekin üstünü kaplayacak miktarda çilek
Yapılışı:
Öncelikle; yumurta ve balı iyice çırpın. Yumurtalar beyaz renge yaklaşana dek çırpabilirsiniz (birkaç dakika).
Karışıma ½ su bardağı krem peyniri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Ardından; hindistan cevizi, toz haline getirilmiş fındık ve kajuyu, karbonat, limon suyu, kakao,
tuz ve vanilya özütünü ekleyin ve ıslak bir tahta kaşık ile iyice karıştırın.
Önceden yağladığınız ufak bir borcama dökün ve 150 C ‘de önceden ısıtılmış fırında 1 saat
15 dk pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin.
Krema malzemelerini pürüzsüz hale gelene dek çırpın ve işte kremanız hazır.
Soğuyan kekinizi dikkatlice ortadan ikiye bölün.
Üzerini küçük parçalar haline getirdiğiniz çileklerinizi yerleştirin ve çileklerin üzerini soğuk süt ile hafifçe ıslatın.
Ardından hazıladığınız kremayı dökün ve yayın. Kekin diğer yarısını kapatın ve kalan kremayı da dökün.
Ben üzerine crannbery serptim. Siz de dilediğiniz meyveyi kullanarak süsleyebilirsiniz.
Küçük bir not; pastanızın üzerine bir miktar sütte eritilmiş damla bitter çikolata da dökebilirsiniz. Tabi bunu yaparsanız şeker oranını bir hayli yükseltmiş olursunuz.
Tercih sizin, ben bir dilimimde çikolatalısını da denedim ve muhteşem oldu.
Afiyet olsun.
0 yorum: