#foodporn#healthyfood#diyet#eatclean#food#vscofood#fit#vsco#eathealthy#motivation#Set'intarifi#saglikliyasam#sagliklibeslenme#diyettarifler#lowcarb#sagliklitarifler#eatclean#temizbeslenme#bademunu

Çörekotlu unsuz ekmek tarifi

12:19 Unknown 0 Comments







Uzunca bir aradan sonra öncelikle hepinize merhaba,

Son zamanlarda bloğu çok boşladığımın farkındayım ve arayı hızla kapatmayı düşünüyorum.

Malum ramazan da geldi ve kafalarda acaba ne yesem tok tutar soruları geziniyor. O halde sahurda ya da kahvaltılarınızda yiyebileceğiniz ve tok tutacağından %100 emin olabileceğiniz ev yapımı çörekotlu ekmeğimizin tarifini vakit kaybetmeden paylaşayım.

Malzemeler;

1,5 su bardağı rendelenmiş dil peyniri

1 orta boy yumurta

1 su bardağı toz çiğ badem

1 avuç fındık

1 avuç ceviz

1 çorba kaşığı tereyağ

2 tatlı kaşığı keten tohumu

2 tatlı kaşığı çörekotu

Yarım paket kabartma tozu / 1,5 tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı; Öncelikle badem, fındık, cevizi un kıvamına gelene kadar rondodan geçirin. İçine keten tohumu, çörek otu, kabartma tozu/karbonatı ekleyin ve karıştırın. İşte yine bir kuru karışım hazırladık.

Ardından 1 yk tereyağ içine dil peynirinizi ekleyin ve kısık ateşte eritin. 1 adet yumurtayı iyice çırpın ve malzemeleri kuru karışıma ekleyerek, ıslak bir tahta kaşıkla karıştırın.

Karışımınız kuru kalırsa bir miktar süt ile bağlayıcılığı arttırabilirsiniz. Çok cıvık bir hamurumuz olmamalı yoksa ekmeğimizi toplar haline getiremeyiz, fırına verdiğimizde yayılır.

Hazırladığınız hamuru avucunuzun içinde toplar haline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden 160 dereceye ısıttığınız fırına verin.

Yaklaşık yarım saatte pişecektir. Yine de pişme süresi fırına göre değişebileceği için bir kürdan yardımıyla ara ara kontrol edin.

Şimdiden afiyet olsun.

NOT: Sahur için denmeniz şiddetle tavsiye edilir.






You Might Also Like

0 yorum: