chia#peanutbutter#foodporn#healthyfoods#fit#cleaneating#spor#diyet #diet #weightloss#eatclean #food#vscofood #fit #vsco#eathealthy#fit#motivation #cleaneating#diet #weightloss

Ev yapımı fıstık ezmesi

12:34 Unknown 0 Comments






Sonunda oldu! Ben de yaptım, başardım! İlk denememde fıstık ezmesi yapacağım derken adeta sağlıklı irmik helvası yapmayı keşfetmiştim.

İkinci denememde istediğim tadı yakalamış olmanın mutluluğuyla hemen yazmalıyım dedim.

İşte karşınızda ev yapımı sağlıklı mı sağlıklı fıstık ezmesi tarifim;

Malzemeler

500 gr yer fıstığı

1,5 yk zeytin yağı ya da hindistancevizi yağı

1 dolu yk bal

Yapılışı;

500 gr yer fıstığının kabuklarını ve kahverengi kısımlarını soyun. Mutfak robotunuzun büyüklüğüne ve gücüne göre gerekiyorsa 2 seferde robottan geçirin. Burada önemli olan fıstığın kremamsı bir kıvam alması.

Ardından 1,5 yk zeytinyağı / hindistancevizi yağını ekleyin. Ben zeytin yağı kullandım sonuçtan oldukça memnunum.

1 dolu yk balı da ekledikten sonra tekrar robottan geçirin ve krema kıvamını yakalayana kadar durmayın devam edin :) Bu arada belirtmeliyim ki Balıkesirde yaşamanın en büyük avantajı doğal besinler tüketmenin çok kolay olması. Tarifteki bal market ürünü değildir, bir dağ köyünden temin edilmiştir.

İşte hazır! 1 dilim tam buğday ekmeği üzerine sürün ve günümüz trendi chia ekleyin. Haftanın ödülü olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Tarif ile ilgili önerilerim; ilk olarak, internette görebileceğiniz bazı tariflerde tereyağ kullandıklarını görebilirsiniz. Kullanmayın, kullandırtmayın :) Yani eğer irmik helvası yapmak istiyorum diyorsanız elbette kullanabilirsiniz. Ama amaç fıstık ezmesi ise no tereyağ yes zeytinyağı/hindistan cevizi yağı!

İkinci olarak yine internette bazı tariflerde fıstıkların soyulduktan sonra ocakta biraz kavrulması önerilir. Ben ilk denememde kavurdum, fakat kavrulmamış halini daha çok sevdim ve hazır fıstık ezmesi tadına daha çok yaklaştım.

En kısa zamanda denemeniz dileklerimle.






You Might Also Like

0 yorum: